HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Napi Talpalávaló: Pig Destroyer - Natasha

Rottenfield 2009.06.02. 12:03

Max két, három perces számok, hörgős üvöltős vokál, pörgős témák, összefoglalva: semmi nehezen emészthető hozzávaló. Az előbb felsoroltakon kívül már csak a vaskos hangzást várom el egy friss Pig Destroyer lemeztől és máris istencsászárként dőlök hátra a fotelben. A gondok abban másodpercben halványodni látszanak, amint a zúzás beindul... Nos, amikor a tavaly megjelent Natashát betoltam a lejátszóba finoman szólva is mást kaptam, mint amire számítottam…
 
Gyanús volt már az is, hogy a CD-n egyetlen egy szám kapott csak helyet, az is 37 perc 52 másodpercre van hivatalosan felcímkézve. Itt mindjárt felejtsük is el a bevezetőben említett zenei elvárásaimat, ugyanis a Natasha esetében a korlátok mérföldekkel megnyúlnak, már ha beszélhetünk egy ilyen anyag esetében korlátokról. Olyan ez a szám, mintha a Pig Destroyeres arcokat egybegyúrták volna a Neurosis, az Isis a Sun O))) plusz a Boris legénységével és ennek a sok zenei agytrösztöt felvonultató válogatottnak lenne közös kislánya Natasha.
Sok váltás, temérdek nyomasztó effekt, részenként egészen elképesztő hatású, súlytalan lebegés, néhol viszont középtempós, súlyos riffek és szaggatott dobtémák jellemzik ezt a 38 perces őrületet. Kedvenc részem a 15. perc magasságában lévő laza gitáros téma, amiről számomra Borisék Sun O)))-val készített közös - The Sinking Belle - című számuk ugrott be. Sosem hittem volna, hogy egy Pig Destroyer számról a „szívmelengető” jelzőre asszociálok majd és mégis…
Egy szó, mint száz: aki szereti az elgondolkoztató összetett muzsikát és bírja is a gyomra a hosszú nehezen emészthető témákat új kincsre bukkanhat a Natashában. Akik inkább valami kevésbé összetettre éheznek várják meg a következő korongot vagy szemezgessenek a régi nóták közül.
 
Ide kattintva bele tudtok hallgatni Natashába. Kellemes lebegést!

Címkék: zene music core talpalávaló grindcore

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr951158782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása