HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Trukáló: I Killed The Prom Queen - When Goodbye Means Forever

Rottenfield 2010.02.01. 12:04

Tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor jó pár évvel ezelőtt egy giga metalcore torrent packben ráakadtam az ausztrál banda nevére. Előállt az a bizonyos: "tetszikanevük csekkoljukhátleőket" szituáció és bimbódzó kapcsolatunk azóta is tart, a többi pedig már történelem. Azóta persze sok banda eltűnt az éterben, köztük a szóban forgó I Killed The Prom Queen is, bár ha újjáalakulnának - véleményem szerint - körülbelül ugyanakkora rajongótáborral folytathatnák, mint abbahagyták vagy még nagyobbal (ezt talán egyszer kideríthetjük, ámen).

Főleg lazább metálon - és egy két mocskosabb black korongon - edzett fülem előtt teljesen új világot fedett fel a "When Goodbye Means Forever". A mocskos hörgés, a párbeszédszerű váltakozások az énekben, a pofátlanul egyszerű breakdownok, a gyalulós, ám mégis dallamos gitárriffek, mindez egy kellőképpen mocskos minőségben tálalva. Meg kell valljam, amikor későbbiekben meghallgattam a "Music For The Recently Deceased" lemezt, elsőre hányinger fogott el tőle, bár azóta jóban vagyunk. Összegezve az I Killed The Prom Queennel ilyen Wednesday 13 által megénekelt "Love At First Fright" viszonyban ismerkedtünk össze.

Miért is ajánlom nektek ezt a korongot?

Igazából egyszerű szeretetből (a fenéket!)... Szóval, így 2010 elején úgy érzem érdemes kicsit visszagondolni az elmúlt évtizedre és ha szívemre teszem két kezem, akkor nyugodtan kijelenthetem, hogy a "When Goodbye Means Forever" toplistás nálam a "Music For The Recently Deceased"-del és Live CD-vel együtt.

Megfülelésre ajánlott nóták: A last.fm oldalom mindegyik számnál (igen az intronál is) kis szívecskék virítanak, egyszóval a döntés rajtatok áll.

A cucc két borítóval jelent meg. Sok helyen olvastam a neten, hogy az a változat, amin a halott nőci van sokkal jobb, mint ez a barnás azzal a fura figurával. Szerintem a nőci egyértelműen felismerhető a későbbi live CD borítóján, ahol lássuk be dekoratívabban is mutat. Kíváncsi vagyok ti hogy gondoljátok, szal írjátok meg!
 

Címkék: zene underground the i queen core turkáló metalcore killed prom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr311719211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása