HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Turkáló - 5 Finger Death Punch, Light This City, Sonic Syndicate

Rottenfield 2009.03.01. 10:11

Alohá!
A mai Turkáló rovatban három bivalyerős produkciót van szerencsénk a figyelmetekbe ajánlani. Két amerikai és egy európai brigádról van egészen pontosan szó, bár azt azért hozzá kell tennem, hogy a 5FDP zenéjét egy honfitársunk (Zoltan Bathory) írta, aki révén ez a muzsik talán nem is annyira tengerentúli, mint várnánk. Mindegy is, elég a süketelésből...:

Five Finger Death Punch - The Way Of The Fist (2007)

Nem szeretném a 5FDP zenéjét semmiféle kategóriába besuvasztani, ahhoz túl jó ez a muzsika. Ha mindenféle képen igényeltek valami stílusleírást, elégedjetek meg a „modern metál” kifejezéssel. Olyan zene ez, ahol bivalyerős énektémák találkoznak a fülbemászó groovoe-okkal és a sötét, vaskos, dübörgő hangzással. Nincs matek, csak sok fülbemászó melódia és ennél nem is kérhetnénk többet! Zoltan Bathory olyan zenével tette ezt a műfajt gazdagabbá, ami nem csak simán gyomorszájon vág, hanem még jól a földbe is tapos minket, miközben arra gondolunk: „Még! Még! MÉG!”
Megfülelésre ajánlott nóták: Igazából bármelyik, de ha választani kell, akkor: Salvation, The Bleeding, Hate Me
7/7

Light This City - Stormchaser (2008)

Volt szerencsém Lauráék előző korongjáról is írni már itt a blogon, viszont úgy gondolom a csapat utolsó - búcsúzó - anyaga is megér pár idefirkantott sort. Nem vagyunk temetésen, de azért mégis nehéz összefüggő mondatokban nyilatkozni egy ilyen pazar lemezről úgy, hogy közben arra gondol az ember: "MIÉÉÉÉRT?" Pedig tudjuk a választ és el is kell fogadnunk... Maradjunk most tehát egy pár szavas jellemzésnél: Fénysebességgel száguldó metálcore himuszok egy csokorba - vagy ha úgy jobban tetszik, korongra - összegyűjtve. Számomra ezt jelenti a Stormchaser!
Megfülelésre ajánlott nóták: Beginning With Release, Wake Me At Sunset, Sand And Snow
7/7

Sonic Syndicate - Only Inhuman (2007)

Ha már olyan sok szó esett amúgy is - a hét folyamán - a bandáról, itt egy kis étvágygerjesztő azok számára, akik nem ismernék a bandát. Véleményem szerint a svédek eddig megjelent három lemeze (sorrendben: Eden FireOnly Inhuman, Love And Other Disasters) közül ezzel érdemes elkezdeni a megismerkedést. Nem annyira "nyers", mint az Eden Fire, de nem is annyira "tunya", mint a LAOD. Nemigazán van olyan dal a korongon, amire rásüthetnénk a jelzőt, hogy "uncsi". Tegyetek vele egy próbát!
Megfülelésre ajánlott nóták: Denied, Enclave, Psychic Suicide, Aftermath, stb...
7/7 

Címkék: zene underground music metal core turkáló metalcore lightthiscity sonicsyndicate 5fdp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr89972953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása