HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Turkáló: Norinian, Dilemma Complex, Morgue

Angel Ripper 2009.02.05. 20:30

Sziasztok! Angel Ripper vagyok, és mostantól én is írogatni fogok az Underview blogra, amennyire időm engedi. Elsőként egy holland banda, a Norinian 2008-as, valamint két hazai, a Dilemma Complex 2006-os és a Morgue 2008-as demóit vetettem alá hangpróbának.

 

Norinian – Absent Seizure (2008)

 

Nos, az Encyclopaedia Metallum alapján a Norinian afféle mizantróp black metal banda, de az biztos, hogy az Absent Seizure nem egy átlagos black metal anyag, legalábbis azok számára, akik a „true” norvég színtérhez vannak szokva. Rögtön a második tételnél – Sinner – először azt hittem, véletlenül valami technot tettem be a lejátszóba, és erős ellenérzéseim voltak, de ahogy másodszor végighallgattam az anyagot, meg kell mondjam egész tűrhető! Aki valami újdonságra vágyik, adjon neki egy esélyt, de akik a true black metal hívei, messziről kerüljék el, hacsak nem akarnak infarktust kapni.

Megfülelésre ajánlott nóták: Cacotopian Masses,  Sanity’s Void
5/7

 

Dilemma Complex – Burn The Surface (2006)

 

Ha azt mondom, Kovbojok, ma már mindenkinek beugrik a Youtube által híressé lett kétfős, poénos szövegeiről ismert csapat. Azt már kevesebben tudják, hogy a két kovboj, Droszi és Fire egy melodikus death metal bandában is játszik, ahol mindketten gitárosok, ez pedig a Dilemma Complex. Eddig egyetlen demójuk jelent meg, a Burn The Surface, amelyet mindenkinek melegen tudok ajánlani. Ez az anyag rendkívül erős, mindenki, aki imádja a melodic death-re jellemző földrengető riffeket, kiváló gitárszólókat és brutális hörgést (nem beszélve a remek szövegekről, amelyek egész érthetőek), annak kihagyhatatlan!

Megfülelésre ajánlott nóták: Az összes
7/7

 

Morgue – Fájdalom Sötét Folyosóján (2008)

 

Bár a szombathelyi brutális death metalt játszó – ld. Cannibal Corpse – Morgue már 2005-ben megalakult, első demójukra mégis három évet kellett várni. Élőben már bebizonyították, hogy kiválóak, és ez után a demó után kijelenthetem, stúdióban is értik a dolgukat a srácok. Nem véletlenül emlegettem a Cannibal Corpse-ot, hisz hallgatás közben (no meg a szövegeket olvasva) egyből a new york-i legenda ugrott be, igaz, itt a klasszikus death metalos hörgés mellett a black metalból ismerős sikoltozó vokál is megjelenik, méghozzá kiváló összhangban. Egyedül talán az utolsó, címadó tétel gyengébb kicsit a többinél, de ez nem von le az értékéből, a Fájdalom Sötét Folyosóján kiváló anyag!

Megfülelésre ajánlott nóták: Káin Ébredése, Irányít Téged, Kínozz Halálra
7/7

 

Címkék: zene underground magyar blackmetal turkáló deathmetal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr50925088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása