HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Embatheria - Grind or Die!

Rottenfield 2009.01.16. 22:57

Nos itt a beígért beszélgetések közül a második! Ne felejetsétek csekkolni a bandák myspaces honlapját az írások végén ;) ! Az interjú eredetileg itt jelent meg idén januárban.

A december 26.-ai Kék Yuk-as Losing Season, Tesstimony buli egyik bemelegítő brigádjaként  találkoztam a szóban forgó fiatal csapattal, akiknek ez a koncert volt az első fővárosi fellépésük. Véleményem szerint iszonyat nagy energia lapul ebben a várpalotai formációban, érdemes rájuk odafigyelni a jövőben! A zenekarról, a hamarosan megjelenő debüt EP-ről és sok minden másról a banda frontemberével, Zidivel beszélgettünk.

Szia Zidi! Hogy teltek az ünnepek?
-Köszi jól,éjjel-nappal a teremben lógtunk és készültünk a Kék Yuk-as koncertre, amiért még egyszer 1000 thanks a Tesstimony-nak.
 
Nagyon jól nyomtátok 26-án a Kék Yuk-ban. Milyen élményekkel mentetek haza?

-Köszi! Nagyon jó volt végre ilyen profi körülmények között játszani, eddig még nem nyílt alkalmunk ilyenre. Mindenképp pozitív élményekkel távoztunk.

Bemutatnád pár szóban a bandát és azt a muzsikát, amit nyomtok?

-A zenekar a néhai Deadlock romjain alakult valamikor 2006-ban, amiben már együtt játszott Bandi (Horváth András-gitár), Lekini (Felnagy Gábor-gitár) és Roli (Léber Roland-dobok). Később csatlakozott hozzájuk Zotya (Koczor Zoltán-bass), végül pedig én 2007 februárjában. Azóta a felállás változatlan. Konkrét koncepció alapján vágtunk bele a közös munkába. Mindenképp trash és death metal egyvelegét akartuk játszani, persze nem 100%-osan a már meglévő képletet követve.

Milyen csapatok hatottak rátok a leginkább?
-Zenei téren az In Flames, a régi Machine Head és a The Black Dahlia Murder hatott ránk leginkább. A szövegek tekintetében engem főleg a Cannibal Corpse és a Pig Destroyer inspirált/inspirál.
 
Ha jól emlékszem februárban jelenik meg valamiféle anyagotok? Mit is kell erről tudni egészen pontosan?
-Január 24-én kezdjük “Metrics of torture” című EP-nk rögzítését Fehér Dávid (Noise Lab Studio) vezetésével. A címadó nóta mellé még kettőt veszünk fel, ezek a “The parade” és a “Heretic waltz” .Ha minden jól megy február elején már on-line lesznek a számok.
 
Merrefelé láthatunk titeket a jövőben?
-Február 13-án játszunk legközelebb Várpalotán az Angelus társaságában, ezen kívül még pár koncert szervezés alatt áll. Ha elkészül a korong szeretnénk magunkat minél több helyen megmutatni, a napokban már egy külföldi meghívást is kaptunk.
 
Ha arra kérnélek ajánlj valamilyen magyar bandát, amit ha az ember meghallgat tuti nem csalódik, kit ajánlanál?
-Én attól függetlenül a Gutted-ot ajánlanám, hogy milyen szoros szálak fűznek minket össze. Emellett nekem nagyon bejön a Limb For A Limb, a Human Error és a Long Pig. Ha egy lemezt kéne ajánlanom, amiben tuti nem csalódna senki, az mindenképp a Blind Myself Product of our imagination korongja lenne.
 
Üzensz valamit az olvasóknak?
-GRIND OR DIE :D !
 

Címkék: underground magyar rock metal deathcore embatheria gindcore

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr28882704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása