HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Turkáló - In This Moment, The Devil Wears Prada

Rottenfield 2009.05.07. 20:53

Ahoy!

A két előadó neve - szerintem - eléggé magáért beszél, sok kommentárt nem fűznék hozzá, úgyhogy csapjunk bele a lecsóba ^^ !

In This Moment - The Dream (2009)

Ebben a pillanatban is azon agyalok vajon rövid időn belül alapműveltség lesz-e - metálos berkeken belül - In This Momentet hallgatni vagy pedig rányal a „trú” metalhead közvélemény erre a bandára is egy „ócska” feliratú matricát. A különböző fórumokat olvasva arra jutottam, hogy bizony elég közel került a csapat a fel matricázáshoz, amit eddig csak azért nem kapott meg, mert Maria Brink énekesnő túl dögösen virít frontemberként. Kár, pedig érdemes meghallgatni őket!

Zeneileg nagyon komplex anyagot vehetünk a The Dream személyében a kezünkbe. Mindegyik hangszeres ötöst érdemelne, ha nem ilyen lazább női énekkel, hanem valami hörrmorr stílusban dolgozó egyénnel zúznának simán napjaink egyik legmenőbb metalcore bandájává nőhetnék ki magukat. Maria keserédes ugyanakkor selymes hangjával ettől a kategóriától kicsit távolabb kerültek, bár az alapok bőven ott vannak. Feltétlenül ki kell emelni a cucc hangzását, ami egy csöndes szobában villámcsapásként dörren meg!

Aki szereti a magas színvonalú muzsikát, a kellemes dallamvilágot, a - jó - női éneket vagy csak magában úgy a metalcore-os témákat, tegyen egy próbát!

Megfülelésre ajánlott nóták: Forever, Into The Light, You Always Belived, Violet Skies
7/7

The Devil Wears Prada - With Roots Above And Branches (2009)

 Azt kell, hogy mondjam igen jól eltalált lemez lett a The Devil Wears Prada új korongja, hisz valahol folytatja a Plagues bevált receptjét, valahol pedig feljebb ugrottak a srácok azon a képzeletbeli ranglétrán. Összességében nézve ez az anyag sokkal komplexebb, mint elődei. A témák sokrétűbbek (valakik ezt progresszivitásnak nevezik, ám legyen) és a szintijáték is sokkal jobban átjön, mint eddig bármikor. Ha keresztény zenéről van szó, akkor a Norma Jean mellett mára már alapbandává nőtte ki magát a TDWP, a kérdés csak az: vajon egy hitű vallásfanatikus egy kis youtube-ozás után elengedi-e a kisfiát/lányát ilyen bulira... Neccesen...

Megfülelésre ajánlott nóták: Dez Moines, I Hate Buffering, Louder Than Thunder, Ben Has A Kid, ...etc...
6.5/7

Címkék: zene underground keresztény music metal core turkáló metalcore deathcore

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr561108819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása