HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Dana Walker - a szellemek köztünk járnak

Rottenfield 2009.03.03. 19:26

danawalker559942_pic502Ezúttal egy fiatal skót formációt sikerült interjúzásra csábítanunk, akiket többek között tavaly kijött debütáló lemezükről, az A Ghost Among Us-ról is kifaggattunk. Kérdéseinkre Dave és Tain válaszolt. Aki nem ismerné a Dana Walker által játszott modern metál muzsikát, ide kattintva lecsekkolhatja a zenekar myspaces honlapján. Katt!

Hali! Így mindjárt a beszélgetés elején mondanátok pár szót a bandáról azoknak, akik nem ismernek titeket?

Dave: A Dana Walker története még Gray és a saját bandám széthullása környékén kezdődött. Tudtuk, hogy szeretnénk még tovább együtt zenélni, úgymond elérni egy magasabb szintet. Taint egy közös ismerős segítségével ismertük meg, majd mindjárt ezután neki is láttunk a saját dalok megírásának, miközben szorgosan kerestünk egy énekest. Az eredeti énekesünket, Alant munka közben ismertem meg. Szerencsére mindannyiunk zenei ízlése megegyezett, szóval pontosan tudtuk mit szeretnénk. Alan egy idő után személyes okok miatt kilépett, szóval kénytelenek voltunk új énekes után nézni. Főleg a myspacen hirdettünk, így találtunk rá Curtisre. Miután összeállt a banda megint nekiálltunk a dalok írásának plusz felvettük a mini albumunk és sok koncertet is lenyomtunk. A lemez felvételekor megkértük Alant, hogy szerepeljen az egyik régi számban, ekkor döntöttünk úgy, hogy két énekessel szeretnénk folytatni a továbbiakban. Így tehát egyik glasgowi esténken megkértük, hogy csatlakozzon ismét hozzánk, amit örömmel el is vállalt. A mostani felállás elég stabilnak mondható, készen állunk az előttünk lévő kihívásokra.
 
Milyen előnyei vannak a két énekeses felállásnak?
Tain: Ez pont ugyanolyan, mint két gitárossal dolgozni, két énekessel nagyobbak a lehetőségeink. Az egyes számoknál mindig van egy második szemszög a kezünkben, hogy még erősebbé tegyük az adott dalt. Néhol Dave énekel is, tehát gyakorlatilag három harmónia áll a rendelkezésünkre egy időben.
 
Úgy gondolom egy kezdő zenekarhoz képest elég erős anyagot dobtatok piacra tavaly. Elégedettek vagytok az eredménnyel?
Dave: Nagyon elégedettek vagyunk, hisz ez az első kiadványunk. A Ghost Among Us egyfajta szimbólum számunkra. Arra emlékeztet, hogy a múltban teljesített nehézségek mindig is ott lesznek számunkra pontosan úgy, mint azok a bizonyos szellemek, akik közöttünk élnek.
 
Milyenek az eddigi visszajelzések?
Tain: Igazán jó érzés arról beszélni, milyen jók is az eddigi visszajelzések. Egy kis skót városból származunk, de ennek ellenére a világ minden pontjáról rendelik a CD-nket az emberek az online boltok segítségével. Nagyon jó érzés tudni, hogy az emberek élvezik, amit csinálunk.
danawalkercoverMondanátok pár szót a szövegekről?
Dave: Mindegyik dalunknak megvan a saját jelentése akkor is, ha a mindennapokról szól, és akkor is, ha saját tapasztalaton alapul. Curtis és Alan kiváló munkát végeznek együtt.
Tain: A Violence szövege például egy egyoldalú párkapcsolatról szól, ahol a lány végzi az összes munkát, állandóan csak a társa kényelmének biztosításán melózik. Utálja ezt az életet, de sosem jön rá valójában mit kéne tennie. Talán valaki hasonló helyzetben tudni fogja mit kellene tennie.
 
Van egy zongorás tétel is a lemezen a Forte személyében. A lemez hallgatása közben azért elgondolkoztam egy percre, miért suvaszotottátok be egy metál lemez közepére ezt a szép dalt. Ki írta nektek?

Dave: Két nagyon jó barátunk a felelős a lemezen található zongorás dolgokért, Robbie Mackie és Mark Swanson. Amikor eldöntöttük, hogy legyen egy ilyen szám a CD-n, csak annyit tudtunk szeretnénk, ha valahogy jelképesen megtörnénk a lemezt egy ponton. Gyakorlatilag mindannyiunk keze benne van ebben a számban.
 
Tudnátok ajánlani nekünk valami skót bandát, akiket feltétlenül le kell csekkolni?
Tain: Nem tartozunk azok közé a zenekarok közé, akik csak a saját stílusukban hallgatják a zenéket. A környékről az egyik kedvenc csapatunk az Up For The Letdown. Ők egy pop-punk banda, akiknél több horog van, mint amennyit egy horgászboltban össze tudsz szedni. Az egyik legjobban koncertező bagázs errefelé. Nemsokára megjelenik a CD-jük is, csekkoljátok le.
 
Mik a legnagyobb álmaitok ezzel a bandával?
 
Dave: Mindenki vágyik valamire. Mi csak azt szeretnénk, ha tovább tudnánk folytatni ezt a zenét - amit szeretünk - és sok koncerten játszhatnánk még mind itt az Egyesült Királyságban, mind Európában. Általában nagyon jó a kedvünk, ha koncertezünk. Amíg ez így folytatódik boldogok leszünk!
danaw
Mégis hogy képzeljünk el egy jó hangulatú Dana Walker koncertet?

Dave:
Tüzijáték, pucér csajok és részeg németek.

(mindketten nevetnek)

Tain:
Mindent élvezünk, ami csak egy koncerten megtörténhet: új arcokkal való megismerkedés, sörözés, zenélés. Lehetne ennél jobb? Úgy gondolom, ha mi élvezzük a bulit, akkor ez bizony átragad a közönségre is előbb vagy utóbb. Megpróbáljuk élvezni, amit csinálunk és így persze a közönség számára is élvezetessé tenni a koncertet.

Mire számíthatunk tőletek a jövőben?
Tain: Természetesen folytatjuk a munkát. Szeretnénk, ha minél többen megismernék a nevünket az egész világon és közben azt csinálhatnánk, amit szeretünk.

Köszi a válaszokat! Üzenetek valamit az olvasóknak?
Tain: A kérdésekre gatya nélkül válaszoltunk

Címkék: zene interjú underground music core metalcore

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr55978136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása