HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Interjú Laura Nichollal a Light This City-ből

Rottenfield 2009.02.16. 11:53

Egyszer minden jónak vége szakad, szokták mondani. A zenében sincs ez sajnos másként. A tavalyi évben - hat év és négy lemez után - feloszlott a melodikus death metál/metalcore színtér egyik üde színfoltja, a Light This City. A csapat énekes hölgyével, Laura Nichollal sikerült beszélgetnünk a napokban.

Szia Laura! Hol és mikor születtél?

Szia! A kaliforniai Berkeley-ben 1986. július 12-én.
 
Mondanál pár szót a gyermekkorodról?
Apukám mindig azt mondogatja sokat kérdezgettem, hogyan is indítsam el a saját zenekaromat. Nagyon melodrámai voltam, mindig olyan dalszövegeket irkáltam, amik meghaladták addigi tapasztalataimat. Imádtam Mariah Carey-t, úgy szerettem volna énekelni, mint ő.
 
Eszedbe jutott valaha is ez idő tájt, hogy felnőttként végül metálzenészként végzed?
Igazából a vulkánok voltak a mániám, őket szerettem volna tanulmányozni. Egy ideig jártam amúgy énekelni, de a metálzenét 15 éves koromig ki nem állhattam.
 
Ezek szerint akkor, neked sem metál/rock csapatok borították a szobád falát.
Régebben csupa lányos dolog lógott kint a falon: divatmagazinokból kivágott képek, rajzok, stb. Manapság a kedvenc metál zenekaraim borítják be a falat.
 
Tekerjünk hozzánk egy kicsivel közelebb az időben. Emlékszel az első koncertedre?
Foster City-ben volt, egy szabadidő központban. Akkor rózsaszín volt a hajam és „Converge" pólóban feszítettem.
 
Kik a kedvenc énekeseid?
Férfi énekesek: Tomas Lindberg az At the Gates-ből, John Henry a Darkest Hour-ból, Trevor Reilly az A Wilhelm Scream-ből, Dave Hause a The Loved Ones-ból, Wes Eislod az American Nightmare-ből.
 
Női énekesek: Brody Dalle a The Distillers-ből, Fiona Apple, Hayley Williams a Paramore-ból, Julie Christmas a Made Out of Babies-ből és a Battle of Mice-ból.
 
Mit gondolsz a női metálénekesek és a metál zene kapcsolatáról?
Megvannak a kedvenc női énekeseim. Persze vannak olyanok, akik teljesen feleslegesen űzik ezt az ipart, de ez a férfiaknál is előfordul, haha!
 
Az eltelt évek alatt, melyik buli volt számodra a legemlékezetesebb?
Bármelyik Texas állami parti, mert az ottani rajongók mindig a top-on vannak és legalább annyira hálásak, amennyire jó koncertet nyomsz nekik. Amúgy mindegyik utolsó buli nagyon emlékezetes marad a sok tréfa miatt, ami történt velünk és természetesen a búcsú miatt is.
 
Mondanál pár szót a Revolver Magazin "Hottest Chicks in Metal" fotózásáról? Milyen élményekkel tértél haza?
Mindkét alkalommal iszonyat király volt. Gondolj bele: Melyik lány nem szeretné, ha kicsit kicicomáznák és lefotóznák, miközben iszonyat helyes? Szerencsére megadatott ez a lehetőség és még a ruháimat sem kellett levennem! Bármikor újra szívesen állnék a kamerájuk elé. Rebecca, az előző revolveres rendező jó barátom lett, sokat lógunk együtt és közben minden hülyeséget lefotózunk.
 
Nagy a különbség a között a Laura között, akit fanok látnak és a között, aki valójában vagy?
Nagy! Óriási! Azt azért nem mondom, hogy nem szeretnék a többi oldalamat, haha! Amikor a színpadon vagy, az egyik feled mindig dominánsabban tör felszínre a megszokottnál. Mindig ott van benned, de ha egy bizonyoz zenét játszol bizony felszínre tör. A Light This City-s Laura nap, mint nap benne van, de kiegyensúlyozza őt a hülye Laura, a családias Laura, a punk szerető Laura és így tovább...
 
A barátaid mit gondolnak a zenei karrieredről?
Nagyon büszkék és segítőkészek! Mindegyikük látott már koncerten. Egy turnéról hazaesve mindig ott folytathatom velük, ahol abbahagytuk.
 
Mondanál pár szót a jövőbéli terveidről? Ha jól informáltak egy új punk bandában láthatunk viszont énekelni?
Énekelni és gitározni. Épp most fejeztük be Bennel négy demo szám felvételeit, nagyon elégedett vagyok. Gitározás közben énekelni és még punk zenét is játszani, ez mindig is egy olyan dolog volt, amit véghez akartam vinni. És most végre itt tartok! Light This City rajongóknak sajnos elég nehéz lesz megbarátkozni ezzel a zenével, hacsak nem nyitottak az ú dolgok felé. Felkészültem arra, hogy sokan azt fogják majd mondani, hogy csak a pénzért csinálom. Valójában ez van a szívemben. Büszke vagyok mindarra, amit a Light This City-vel elértünk, de a szeretetem az iránt a stílus iránt kicsit megkopott. Akkor lennék igazán pénzéhes, ha folytattam volna mindent csak azért, hogy a kiadó, a rajongók és a zenésztársak is elégedettek legyenek.
 
Akkor most pár rövid kérdés: Légy szíves jellemezd magad pár szóban.
Őszinte, butácska, romantikus.
 
Mitől félsz a leginkább?
Hogy nem lehet majd gyerekem, ha készen állok rá.
 
Próbálták már rajongók megkérni a kezed?
Igen, az egyikük még egy játék gyémántgyűrűt is vett nekem!
 
A férfi olvasóink számára talán legfontosabb kérdés... Szabad préda vagy?
Egyáltalán nem, haha, Bocsi!
 
Van valami, amit az emberek gyakran kérdeznek tőled?
Gyakran kérdezik, hogy milyen érzés nőként részt venni egy metál bandában. Ha másokat tisztelettel kezelsz és látják rajtad, hogy tiszteled saját magadat is ez a dolog kölcsönös lesz. Azok az emberek, akik szeretnek zenélni észreveszik az ugyanolyan rajongást másokban is. Úgy gondolom, ezért veszik általában komolyabban a Light This City-t más női énekesekkel felálló metál bandáknál.
 
Ha szuperhős lehetnél kit választanál?
Természetesen Magnetot, hisz akkor minden „fém" felett hatalmam lenne. Csak viccelek,haha!
 
Mi a kedvenc italod és kajád?
Hawaii-n van egy ital, amit „Láva Folyamnak" hívnak. Banán, kókuszdió, ananász és eper... Egyedülállóan finom. Imádom a garnélarákot. Egész jó marhapörköltöt tudok főzni. Ezeken kívül nagyon szeretem a Blue Moon-t és a Guiness-t.
 
Olvastam a myspaceden, hogy nagyon szeretnél Európába utazni, főleg Görögországba. Miért pont oda? Láthatunk egyszer majd Magyarországon is?
Amióta az eszemet tudom, nagyon érdekel a görög mitológia. Szeretném látni azokat a helyeket, amikről olvastam plusz a görög konyhát is nagyon szeretem. Bármilyen helyre szívesen ellátogatok, így ha lesz rá lehetőségem Magyarországot sem fogom kihagyni.
 
Köszi szépen a válaszokat! Ha szeretnél még valamit elmondani az olvasóknak, akkor hajrá!
Ne hagyjátok ki az utolsó lemezünket csak azért, mert szétmentünk. Mindegyikünk a legjobbját hozta ki magából, úgy érzem valami igazán különlegeset alkottunk a Stormchaserrel. Csekkoljátok le, ha tudjátok!

Címkék: interjú underground metal core metalcore deathmetal lightthiscity

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr17946247

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása