HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Anatolian Wisdom - háború a monoteizmus ellen

Rottenfield 2009.01.30. 16:54

Hail! Azt hiszem ehhez az interjúhoz nem kell túl sok felvezető, max egy kis aláfestés a banda myspaces honlapjáról. Kanadai black metál, a többit elolvashatjátok lejjebb: 

Hey Hanephi! Hogy teltek az ünnepek, vagy ez egy illetlen kérdés volt egy black metál zenésztől?
 
Hail! Nem igazán követem a keresztény ünnepeket, inkább öreg pogány ünnepként tekintetek ezekre a napokra. Ha utánanézel ezeknek az ünnepeknek rá fogsz jönni, hogy semmi közük Krisztus születéséhez vagy bármi más hülyeséghez. Nagyon szeretem a téli napforduló időszakát. Sötét és hideg van, esik a hó, mi más kéne még!

Foglald össze röviden a banda eddigi történetét, légy szíves.

Én alapítottam a zenekart még 2002-ben. Sok másik bandában is játszottam, de nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy valami újat, valami személyeset csináljak. Beletelt egy kis időbe, mire találtam másik zenészeket is a projekthez. A kezdeti felállás 2004 körül alakult ki és mindjárt rögzítettük is az első CD-nket, a “Towards the darkness of Anatolia”-t. Még 2004-ben nekiláttunk a koncertezésnek. Véleményem szerint egész jól sikerült a CD köszönhetően a mögöttes mitológiai koncepciónak. A dalszövegeket főleg anatóliai és sumér mitikus elemek ihlették.
 2006-ban ismét stúdióba vonultunk és nekiláttunk a “Where the Iblis dwells” című lemezünk munkálatainak. 2007-ben kiadtunk egy Promo CD-t, amin négy szám kapott helyet a “Where the Iblis dwells”-ről és három az előző anyagról. Ezt a kiadványt csak Norvégiában, Kanadában, Törökországban és a neten keresztül lehetett beszerezni. Ezzel a módszerrel sikerült időt nyernünk és tavaly ki is adtuk második nagylemezünket. “Where the Iblis dwells” sokkal gyorsabb és rendezettebb, mint az első próbálkozásunk. Az is sokat segített, hogy közben még egy gitárossal gyarapodtunk.
 
Pont most hallgattam meg a tavalyi lemezt, nagyon odabasz! Mik az eddigi reakciók?
 
Örülök, hogy bejön az anyag! Van már pár kritikánk mind online mind nyomtatott sajtóban. Legtöbbször nem magasztalnak minket az egekbe a kritikusok. Én úgy kezelem mindegyik kiadványunkat, mint egy tanulási folyamatot, ami egyre jobb lemezek készítéséhez segít minket. A világ minden tájáról kapunk rajongói visszajelzéseket, amik nagyon bíztatóak!
 
Beszélhetünk koncept lemezről?

 
A fő témát a következő dolgok adják: lázadás a létezés ellen, háború a monoteizmus és annak követői ellen. A szövegek főleg misztikusak, kozmikus pillanatokat ragadnak meg más dimenziókból. Mindegyik dalnak megvan a maga története. Ez az, ami megadja a lemez saját feelingjét!
 
Mi motivál titeket a dalok írása közben?
 
Személy szerint a saját tapasztalataimat szeretném zenével kifejezni. Egy csomó mindent el lehet hirdetni a zenén keresztül, például azokat a dolgokat, amik mozgásban tartanak engem.
 
Ha arra kérnélek, ajánlj egyet a dalaitok közül egy balck metál fanatikus arcnak, melyik számot mondanád és miért?
 
Úgy gondolom az “Infinity is my name”-et mondanám, mert ebben megtalálható minden olyan érzés, ami eddig felbukkant a munkák folyamán: agresszió, melódia, epikusság, atmoszféra és mindez egyben.

Van tapasztalatod a természetfeletti erőkkel kapcsolatban?
 
Ha arra gondolsz, hogy beszívva vagy bedrogozva láttam-e démonokat a tűz körül táncolni, akkor a válaszom igen, sokszor is. Volt pár olyan dolog, amikor teljesen józanul tapasztaltam asztrális jelenséget, de igazából semmilyen természetfelettivel nem találkoztam ez idáig.
 
Mi a véleményed a mai vallásokról?
 
Szerintem a vallás nem más, mint emberi csalás. Intézményesített vallások, mint a Kereszténység vagy az Iszlám eltávolítanak minket a természetes gyökereinktől. A monoteizmus ellene van az emberi szabad akaratnak és szabadságnak.
Például az iszlámban rendszerben a hívőnek alá kell vetnie saját akaratát Isten akaratának. Ha igaz hívő akarsz lenni, el kell fogadnod a rabszolgaságot mind a hited, mind a gondolataid terén. Az Istenről szóló dogma nem más, mint a véges emberiség elmélkedése. Az emberi értelem tudja, hogy halandó véges és sebezhető a létezése, szóval minden embernek szüksége van valamire, amitől fontosnak érezheti magát. Valami örökké valóra, valamire, aminek korlátlan a hatalma. Így alapítja meg saját magát a vallás és gyakorlatilag az emberi gyöngeségből meríti hatalmát.
Körülbelül ez a véleményem a vallásról. Személy szerint útálom azt az embertömeget, akik önként vállalják mind a gondolati, mind az életbeli rabszolgaságot. Ahogy én látom ezt az egészet, az mind okkult tanulmányokon és csupa olyan dolgon alapszik, amik szabaddá teszik a gondolatokat.
 
Milyen cél lebeg előttetek, miközben zenéltek?
 
Minél előbbre jutni és új anyagokat gyártani. Miközben kiadjuk az új albumokat annyi showt lebonyolítani, amennyit csak lehet, külföldön és Kanadában egyaránt. Szeretnénk eljutni végre Európába is.
 
Mire számíthatunk tőletek a jövőben?

Idén új EP-vel fogunk jelentkezni, amit egy teljes hosszú CD követ majd. Már készítettünk hat új számot és több friss alkotás is folyamatban van. Keményen fogunk dolgozni kompromisszumok nélkül, hogy a sötétség szellemeinek hangja átjöjjön a zenénken keresztül.
 
Kösz a válaszokat! Üzensz valamit az olvasóknak?

Köszi a lehetőséget. Emelem poharam minden felétek élő sötét szívű testvérre! Hail!
 

 

Címkék: zene underground kanada keresztény music metal sátán blackmetal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr76912719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása