HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Turkáló - Attila, Norma Jean, Light This City, About A Plane Crash

Rottenfield 2009.01.25. 10:25

Annak érdekében, hogy még több új muzsikával ismertethessünk meg titeket ismét friss rovattal rendelkezünk. Ezúttal hetente legalább egyszer hosszabb-rövidebb írásokban szeretnénk bemutatni nektek azokat a lemezeket, amikkel az adott héten sikerült megismerkednünk és talán a ti figyelmetekre is érdemesek lehetnek. Nem is szaporítom tovább a betűket, lássuk mi a heti termés...

Attila - The Soundtrack To A Party (2008)

Valószínűleg titeket sem hagyott hidegen, amikor először megpillantottátok ennek a fiatal amerikai deathcore csapatnak a nevét. Higgyetek nekem, a meglepetések a csomagolással még el sem kezdődtek! Az albumot indító Let's Start The Party kb úgy indul, mint minden második MTV-n szereplő afro amerikai rapper hölgyemény - aranytól és nyáltól - csöpögős nótája. Persze ezt a manapság "idillinek" számító képet hamar szétrombolják a lassan felhangosodó gitárok, de a sokk bizony egy életre nyomot hagyhat az emberben ;) ! A lemez tíz dala közül öt simán ott van a szeren, a maradék pedig - nálam - megüti a "hallgatható" mércét. Az arányokon tehát van mit még dolgozni, de az útvonal már megvan.
Megfülelésre ajánlott nóták: Let's start the party, Lemme get a newport, You looked a lot better last night, Soda in the water cup.
5.5/7

Norma Jean - The Anti-Mother (2008)

A keresztény metalcore színtér egyik legnagyobb nevét szerintem nem sokatoknak kell bemutatni. Ezt a lemezüket - személy szerint - elsőre csak nagyokat nyelve tudtam betuszkolni a hallójárataimba, aztán egyik elborult pillanatomban tettem még egy próbálkozást vele és sikerült áttörnöm a "frontvonalat". Azt mondják, ha egy csapat lemezét többször kell meghallgatni, hogy teljes mértékben átjöjjön, akkor iszonyat jóóó zenével van dolgunk. Bullshit! A Norma Jean esetében legalább is nem igaz! A The Anti-Mother nagyon pöpecül elkészített lemez, pár igen jó dallal. Meglátjuk mennyi ideig képes lekötni a figyelmünket hosszabb távon...
Megfülelésre ajánlott nóták: Birth of the anti mother, Death of the anti mother, Robots 3 Humans 0, Murphy was an optimist, Self-employed Chemist.
6/7

Light This City - Facing The Thousand (2006)

A sajnálatosan már "RIP" címkével reklámozott banda számomra az év eddigi legszebb pillanatait jelenti. Szóban forgó lemezük 2006-os évjáratú és bátran ki merem jelenteni: SZINTE hibátlan! Az album elkezdődik a névadó dallal majd befejeződik a Like Every Songs Our Last-tal. Nem lehet megunni, annak ellenére sem, hogy tömény metalcore-ról van egészen pontosan szó, ahol az "énektémákat" egy bájos, fiatal hölgyemény - Laura Nichol - hozza. Nagyon sokáig tudnék még itt áradozni erről a bandáról, de tök felesleges, csekkoljátok le!
Megfülelésre ajánlott nóták: Az összes...
7/7

About A Plane Crash - Seasons (EP, 2008)

Öt kölyök bevasalta a haját, felvették a V..s pulcsijukat, meg a hasonló márkájú cipőjüket és nekiálltak zúzós riffekre és szaggatott dobtémákra gyomorból üvöltős zenét készíteni. Az eredmény elég kétséges, bár bőven jobb egyes hazai próbálkozásoknál. Gyakorlás, gyakorlás és aztán kíváncsian várom az első nagylemezt! Szőrösszívű core zenehívők várjanak a második lemezig vagy inkább a harmadikig...
Megfülelésre ajánlott nóták: -------
2/7

Címkék: zene cd underground keresztény metal turkáló metalcore deathcore

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr84900913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása