HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Turkáló - Emperor

Rottenfield 2009.06.17. 22:24

Sötét melódiák, fékevesztett reszelés, démoni sikolyok, ördögi hangulat. Mindez két CD-re és egy DVD-re égetve. Két híressé vált Emperor koncert hangzóanyagát szerezhetitek be az új cucc megvásárlásával, amik már önmagukban is felérnek egy igen pöpec „Best Of" kiadvánnyal. A különbség csak az, hogy itt a közönség moraja rendesen visszhangozni fog a szobátok falai között.

A hírhedt norvég black alakulat 1991-től tíz éven át árasztotta a jobbnál jobb anyagokat, majd itt a vége fuss el véle feloszlottak. A kétezres évek első évtizedének közepén, amikor már Immortálék is újra mozgolódtak várni lehetett, hogy Emperorék is letesznek valamit arra a bizonyos láthatatlan asztalra. Nos, 2005-ben pár fesztivál, majd egy USA turné erejéig újra összeállt a csapat. Ebben a korszakban - egészen pontosan 2006-ban - volt két piros betűs nap, amikor a norvég Inferno Fesztivált és a német Wacken Open Airt rendezték meg. A zenekar mindkét eseményen húzónévként lépett fel, a koncerteket pedig rögzítették az utókor számára.
A két buli setlistje nagyjából megegyezik és nagyrészt a csapat korai munkáira koncentrálódik, bár egy két „újabb" alkotás is helyet kapott a felhozatalban. A hangzás és az ezzel járó koncertvarázs természetesen nagyon oda lett rakva, kár hogy kicsivel nem lett változatosabb a felépítés. A képi anyagról sok ódát nem zengenék, a youtube-on mindenki megtalálja ^^ !
Dióhéjban ennyi! Zárásként Samothtól idéznék ide egy gondolatot, ami szerintem sokat elmond arról, mit tarthatunk a Live Infernóval a kezünkben: „Úgy néz ki ez lesz az utolsó szög az Emperor koporsójában." R.I.P.


CD 1 - Inferno Festival

1.    Infinity Burning (medley)
2.    Cosmic Keys to my Creations & Times
3.    Thus Spake the Nightspirit
4.    An Elegy of Icaros
5.    Curse you all Men!
6.    Wrath of the Tyrant
7.    With Strength I Burn
8.    Towards the Pantheon
9.    The Majesty of the Nightsky
10.    The Loss and Curse of Reverence
11.    In the Wordless Chamber
12.    Inno a Satana
13.    I am the Black Wizards
14.    Ye Entrancemperium
15.    Opus a Satana

CD 2 - Wacken Open Air

1.    Infinity Burning (medley)
2.    Cosmic Keys to my Creations & Times
3.    Thus Spake the Nightspirit
4.    An Elegy of Icaros
5.    Curse you all Men!
6.    With Strength I Burn
7.    Towards the Pantheon
8.    The Majesty of the Nightsky
9.    The Loss and Curse of Reverence
10.    In the Wordless Chamber
11.    I Am The Black Wizards
12.    Inno a Satana

Felállás:

Ihsahn - ének és gitár
Samoth - gitár
Trym - dobok
Secthdaemon - bass
Einar - szinti

 

Címkék: zene music blackmetal turkáló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr791192143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása