HTML

UnderView

Főleg rétegzenével foglalkozó zenészeket illetve zenekarokat megszólaltató heti frissítésű blog. A cikkeink nagy része a http://zenemagazin.com nevű webzinen is megjelenik, úgyhogy ne felejtsétek azt sem csekkolni ;) !

Friss topikok

Linkblog

Turkáló: Shadows Fall - Retribution

Rottenfield 2009.09.06. 17:02

A massachusettsi környék underground metál színterére bizony nyugodt szívvel rásüthetjük az „irigylésre méltó" kifejezést, hisz olyan bandák származtathatók innen, mint a Killswitch Engage, az Unearth vagy az All That Remains. Ehhez a hármas fogathoz köthető negyediknek még egy zenekar - név szerint a Shadows Fall -, akik idén ismét új anyaggal jelentkeznek, ezúttal sorrendben hatodik alkalommal.

Azért, hogy nyílt kártyákkal játszunk, ezt az írást egy vallomással kell folytatnom. Akárhogy is próbáltam megbarátkozni az évek folyásával a Shadows Fall zenéjével, sosem jutottam túl egyetlen lemezüknek sem a felénél tovább. Egyszer volt szerencsém látni őket Bécsben egy rövid, 15 perces fellépés erejéig, de ott sem győztek meg annyira, hogy hazatérve vegyem a fáradtságot és utánuk kutassak kicsit alaposabban. Az idén még nem adtam meg a bandának a szokásos évenkénti „esélyt" egészen mostanáig. Miközben ezeket a sorokat pötyögöm már bátran kijelenthetem: A Retribution az amire idáig vártam a srácoktól!

És hogy mi az, ami ennek a korongnak a daliban plusz az eddigiekhez képest? Nos, ha kicsit jobban ismerném az előző lemezeket ezt a kérdést meg tudnám válaszolni, de mivel nem így áll a helyzet, így leginkább csak azt osztanám meg veletek, mi az ami per pillanat megfog ezekben a számokban.

Első sorban is a hangzás nagyon pöpec! Min a dob, mind a gitárok beállítása pont odáig van felcsavarva, ahol az összhatás kellemes és kényelmesen lehet rá headbengelni . Ezúttal a témák is jobban megfogtak. Lehet a sok 5FDP hallgatás miatt kezdtem szóló centrikusabb zenék kergetésébe, de a Retributionon pont elég gitárnyüvés van „szomjam" kielégítéséhez. Persze azért ne menjünk el nagyon cseppfolyós irányba, elég kemény a cucc így is!

Megfülelés szempontjából első körben azt mondanám, hogy ezt a lemezt érdemes kétszer, háromszor végighallgatni egyben, mielőtt ízekre szeditek. Ha viszont nagyon nincs türelmetek, akkor érdemes lecsekkolni a  következő számokat: My Demise, The Taste of Fear, Embrace Annihilation, Still I Rise, Picture Perfect.
 

Címkék: underground core turkáló

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://underview.blog.hu/api/trackback/id/tr121363949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hammerengő 2010.02.18. 13:26:48

Engem ez a lemez sem győzött meg!
Sajnálom! Nem rossz, nem rossz, de tucatlemez!
süti beállítások módosítása